dissabte, 19 de gener del 2019

CONTINUITAT DEL PROJECTE "A TIR DE FONA": Partida de bòlit (03)


PARTIT DE BÒLIT
Espai: Molt ampli. Ideal fora un camp de futbol.
Material: Un bòlit i un pala de fusta.
Número de jugadors: Entre 14 i 30.
Descripció: Es fan dos equips d’igual nombre de jugadors. Es tria a sorts qui és l’equip que comença colpejant el bòlit. Cada membre de l’equip tira:

  • Si falla tres cops en l’intent d’aixecar el bòlit i colpejar-lo queda eliminat per aquella ronda. 
  •  Si tira i el bòlit no supera els tres metres de distància perd una “vida”. 
  • Si tira el bòlit i no supera l’alçada de la cintura es considera dolenta, i compta com una “vida” perduda.

 

  • Si tira el bòlit i un de l’altre equip l’agafa a l’aire el que ha tirat queda automàticament eliminat d’aquella ronda. Aleshores es posa la pala dreta, horitzontalment, i el jugador de l’altre equip que ha agafat el bòlit a l’aire, des del lloc on l’ha agafat, ha de tirar-lo intentant tocar la pala. Si la toca, tots els membres de l’equip que tiraven el bòlit estaran eliminats i es canvien els papers; si no toca la pala continua el joc però, com hem dit, la persona que havia iniciat la tirada resta eliminada.

 

  • Si quan es tira el bòlit ningú l’agafa a l’aire s’avança tot l’espai que hagi recorregut el bòlit i passa a tirar un altre jugador de l’equip, mentre que la persona que l’ha tirat passa a tenir una vida i podrà tornar a tirar una vegada hagin tirat tots els membres de l’equip.

Una vegada s’eliminin totes les persones de l’equip que colpeja passa a tirar l’equip contrari. Es pot jugar per temps, per rondes o bé per punts –qui n’aconsegueixi més-.



Partida de bòlit (02)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada