Treball Empúries


En aquesta pestanya trobareu tota la informació que necessiteu sobre el Treball de Síntesi que l'alumnat de 1r d'ESO farà a l'alberg d'EMPÚRIES entre el dimecres 27 i el divendres 29 d'abril.

Estada: Alberg ESCALA a l’Escala (Alt Empordà)
Data sortida: Dimecres 27 d'abril a les 8:00 des de l’institut de Flix.
Data arribada: Divendres 29 d'abril cap a les 19:00, aproximadament, a l’institut.
Acompanyants: Mar Carranza, Judit Grau i Biel Pubill.

Què és un Treball de Síntesi?
Es tracta d’un crèdit on es tenen en compte tots els coneixements I procediments adquirits al llarg del curs i la seva correcta aplicació, tenint un pes molt important l’actitud (respecte, atenció i predisposició) durant les diferents tasques que es proposen.

Com s’avalua?
L’avaluació passarà per valorar la capacitat de cadascú de vosaltres per treballar tant individualment com col·lectiva, la predisposició a les activitats proposades així com l’interès i la participació en aquestes, i l’actitud receptiva i de col·laboració amb companys i professors. La presentació final del dossier de treball correctament elaborat serà indispensable per aprovar el crèdit. Aquest es presentarà el dilluns 2 de maig.

I l’actitud és tan important?
L’actitud és un dels eixos fonamentals a l’hora d’avaluar. Heu de ser conscients que el TdS es fa fora del centre amb la idea que podem aprendre moltes coses interessants i diferents en altres indrets. Per això cal, però, que l’esforç del professorat acompanyant es vegi compensat amb la satisfacció de veure que la sortida és profitosa i que amb la vostra actitud positiva, receptiva i educada permeteu a tothom –monitors, companys, professors...- gaudir i aprendre en les diferents visites.

Què haurem de fer?
Hi ha previst un treball de camp, de diferents assignatures, que es realitzarà durant la sortida a l’Escala, concretament al jaciment arqueològic d’Empúries. Aquest es basarà en un seguit d’activitats sobre el jaciment. A banda es treballarà també un dossier amb altres activitats relacionades amb el Museu Dalí i el Museu de Joguines de Figueres.

Trobareu més informació sobre els jocs al bloc:
http://bpubill.blogspot.com/p/museu-del-louvre-150-ac-lalumnat-de-1r.html

ON SÓN EL CAMP D'APRENENTATGE I L'ALBERG?Adreça del bloc del centre: http://iflix1415-cdae.blogspot.com
Telèfon CdA Empúries: 972 77 69 01
Telèfon Alberg d’Empúries: 972 77 12 00

QUÈ CAL PORTAR? 
1.L’esmorzar i el dinar del primer dia
2.Muda necessària per cada dia (és aconsellable portar capelina o paraigua per a la pluja i una gorra o barret per al sol)
3.Portar calçat adequat per a caminar i una motxilla petita.
4.Llençol pel matalàs, llençols i coixinera, o bé llençol pel matalàs i sac de dormir
5.Material de neteja personal
6.Material escolar bàsic (estoig, colors…)
7.Material necessari per a fer els jocs dels romans que s’han treballat a l’aula 

OBSERVACIONS:
1. Cal portar el DNI i la tarja sanitària –cada alumne/a porta el seu-
2. L’ús dels telèfons mòbils i d’aparells de música es restringeix a les estones d’esbarjo. El professorat no es responsabilitza d’aquests aparells.
3. A partir de l’hora que es vagi a dormir no es permetrà l’ús d’aparells electrònics de cap tipus (MP3, mòbils, games...). Cas d’utilitzar-los se’ls recollirà fins l’endemà.
4. Si us plau, els pares de qualsevol alumne/a que tingui algun tipus de problema (alimentació, medicació, salut…) cal que ho recordin a la tutora.
5. Recordeu als vostres fills/es que es tracta d’una sortida educativa de resultes de la qual hauran de presentar un dossier de treball que serà avaluat pels mestres acompanyants. El dilluns 2 de maig hauran de presentar el dossier de treball correctament elaborat i fer una presentació en power point.
6. En tot moment, durant les sessions de treball, s’exigirà a l’alumnat total predisposició cap a les activitats programades així com una actitud positiva, respectuosa i participativa.

QUÈ TREBALLAREM?
TREBALL AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC

TREBALL AL MUSEU DALÍ I AL MUSEU DEL JOGUET DE FIGUERES

DOSSIERS DE TREBALL
Durant l'estada a Empúries cadascú de vosaltres tindrà un dossier de treball personal. Donat que es pot embrutar, estripar o fins i tot perdre us adjuntem, a continuació, els dossiers en PDF per si els necessiteu imprimir de nou:
FOTOGRAFIES PER A PREPARAR LA PRESENTACIÓ 
Aquestes fotografies us poden ajudar a il·lustrar la vostra presentació del treball:
Ecosistema dunar

Polis grega i ciutat romanaMuseu d'Empúries
Museu Dalí

Museu del Joguet 

En aquest enllaç veure imatges de l'activitat realitzada el curs passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada