Treball Empúries


En aquesta pestanya trobareu tota la informació que necessiteu sobre el Treball de Síntesi que l'alumnat de 1r d'ESO farà a l'alberg d'EMPÚRIES entre el dimecres 19 i el divendres 21 d'abril.

Estada: Alberg ESCALA a l’Escala (Alt Empordà)
Data sortida: Dimecres 19 d'abril a les 8:00 des de l’institut de Flix
Data arribada: Divendres 21 d'abril cap a les 19:00, aproximadament, a l’institut
Acompanyants: Tutors/es i Biel Pubill

Què és un Treball de Síntesi?
Es tracta d’un crèdit on es tenen en compte tots els coneixements I procediments adquirits al llarg del curs i la seva correcta aplicació, tenint un pes molt important l’actitud (respecte, atenció i predisposició) durant les diferents tasques que es proposen.

Com s’avalua?
L’avaluació passarà per valorar la capacitat de cadascú de vosaltres per treballar tant individualment com col·lectiva, la predisposició a les activitats proposades així com l’interès i la participació en aquestes, i l’actitud receptiva i de col·laboració amb companys i professors. La presentació final del dossier de treball correctament elaborat serà indispensable per aprovar el crèdit. Aquest es presentarà el dilluns 24 d'abril.

I l’actitud és tan important?
L’actitud és un dels eixos fonamentals a l’hora d’avaluar. Heu de ser conscients que el TdS es fa fora del centre amb la idea que podem aprendre moltes coses interessants i diferents en altres indrets. Per això cal, però, que l’esforç del professorat acompanyant es vegi compensat amb la satisfacció de veure que la sortida és profitosa i que amb la vostra actitud positiva, receptiva i educada permeteu a tothom –monitors, companys, professors...- gaudir i aprendre en les diferents visites.

Què haurem de fer?
Hi ha previst un treball de camp, de diferents assignatures, que es realitzarà durant la sortida a l’Escala, concretament al jaciment arqueològic d’Empúries. Aquest es basarà en un seguit d’activitats sobre el jaciment. A banda es treballarà també un dossier amb altres activitats relacionades amb el Museu Dalí i el Museu de Joguines de Figueres.

Trobareu més informació sobre els jocs al bloc:
http://bpubill.blogspot.com/p/museu-del-louvre-150-ac-lalumnat-de-1r.html

ON SÓN EL CAMP D'APRENENTATGE I L'ALBERG?Adreça del bloc del centre: http://iflix1415-cdae.blogspot.com
Telèfon CdA Empúries: 972 77 69 01
Telèfon Alberg d’Empúries: 972 77 12 00

QUÈ CAL PORTAR? 
1.L’esmorzar i el dinar del primer dia
2.Muda necessària per cada dia (és aconsellable portar capelina o paraigua per a la pluja i una gorra o barret per al sol)
3.Portar calçat adequat per a caminar i una motxilla petita.
4.Llençol pel matalàs, llençols i coixinera, o bé llençol pel matalàs i sac de dormir
5.Material de neteja personal
6.Material escolar bàsic (estoig, colors…)
7.Material necessari per a fer els jocs dels romans que s’han treballat a l’aula 

OBSERVACIONS:
1. Cal portar el DNI i la tarja sanitària –cada alumne/a porta el seu-
2. L’ús dels telèfons mòbils i d’aparells de música es restringeix a les estones d’esbarjo. El professorat no es responsabilitza d’aquests aparells.
3. A partir de l’hora que es vagi a dormir no es permetrà l’ús d’aparells electrònics de cap tipus (MP3, mòbils, games...). Cas d’utilitzar-los se’ls recollirà fins l’endemà.
4. Si us plau, els pares de qualsevol alumne/a que tingui algun tipus de problema (alimentació, medicació, salut…) cal que ho recordin a la tutora.
5. Recordeu als vostres fills/es que es tracta d’una sortida educativa de resultes de la qual hauran de presentar un dossier de treball que serà avaluat pels mestres acompanyants. El dilluns 24 d'abril hauran de presentar el dossier de treball correctament elaborat i fer una presentació en power point.
6. En tot moment, durant les sessions de treball, s’exigirà a l’alumnat total predisposició cap a les activitats programades així com una actitud positiva, respectuosa i participativa.

QUÈ TREBALLAREM?
TREBALL AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC

TREBALL AL MUSEU DALÍ I AL MUSEU DEL JOGUET DE FIGUERES

DOSSIERS DE TREBALL
Durant l'estada a Empúries cadascú de vosaltres tindrà un dossier de treball personal. Donat que es pot embrutar, estripar o fins i tot perdre us adjuntem, a continuació, els dossiers en PDF per si els necessiteu imprimir de nou:
FOTOGRAFIES PER A PREPARAR LA PRESENTACIÓ 
Aquestes fotografies us poden ajudar a il·lustrar la vostra presentació del treball:
Ecosistema dunar

Polis grega i ciutat romanaMuseu d'Empúries
Museu Dalí

Museu del Joguet 

En aquest enllaç veure imatges de l'activitat realitzada el curs passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada