dimecres, 25 de març del 2015

Crèdit de síntesi a Empúries

 
Els alumnes de 1r d'ESO de l'institut Flix hem anat a Empúries per aprendre com vivien els homes i les dones d'aquesta ciutat a l'època romana, fa 2.000 anys. També hem conegut com era la neapolis grega i com es va formar la costa i els canvis que ha sofert al llarg d'aquests més de vint segles.
 

Amb els professors del Camp d'aprenentatge d'Empúries hem conegut la formació dunar, el moviment de les dunes, els sistemes per a controlar-les i evitar el seu desplaçament, diferents dipus de plantes, la geologia del terreny... a més, hem pogut anar a la neapolis i part del castrum romà i hem après els sistemes defensius, amb la muralla ciclopea, la zona dels temples amb l'escultura d'Asclepi, l'antiga àgora, els carrers i la situació de les cases...  


Malgrat que, degut a la plua, no hem pogut practicar in situ els jocs i diversions dels nens i nenes que vivien fa més de 2.000 anys a Empúries, ens ho hem passat molt bé repetint-los i jugant-hi a l'Alberg d'Empúries. Enguany, no ha faltat la participació de dues "sacerdotises" fantàstiques, que ens han rebut i han recollit les nostres nines i els notres turbos com ofrenes.

 
Finalment hem anat a Figueres a veure el Museu Dalí i el museu del Joguet! El primer és un museu de referència en el món de l'art, i sempre resulta curiós donar voltes a allò que volia representar el nostre pintor empordanès.
 
 
 
 
 
 
 
El Museu del Joguet permet fer un repàs al món de les joguines de Catalunya, des de l'antiguitat, amb el món romà, fins a l'actualitat.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada