dilluns, 23 de gener del 2012

Caminada a la Punta de l'Home

 


La pujada a la Punta de l’Home és una excursió organitzada pel centre Excursionista de Flix que es fa cada any des de fa uns 20 anys. Les primeres vegades es feia el 31 de desembre, però ha anat variant i darrerament es fa un dels primers dies de gener.
La Punta de l’Home és la muntanya més alta de la Serra de la Fatarella amb 552 metres d’alçada i al cim hi ha un vèrtex geodèsic (pilar que serveix de referència per fer mesures de la terra). La Punta de l’Home es troba entre Riba-roja d’Ebre, Flix i la Fatarella.
L’hora de sortida més habitual és a les 8.30 del matí, el punt de sortida és la Plaça de l’Església i l’excursió acostuma a durar unes 5h. Cada any es sol agafar una ruta diferent de pujada però de baixada sempre és la mateixa. Pel camí es fan petites parades per veure aigua i per agrupar a la gent i al cim es fa una aturada per a esmorzar. Aquests dos últims anys ha hagut rècord d’assistència amb més de 80 persones a cada una. Al llarg d’aquests anys hi han anat persones de totes les edats dels 8 als 70 anys o més. Per fer aquesta excursió s’ha de tenir una mica de preparació ja que és una mica dura, sobretot l’últim tram.
Enric Blas Rosich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada