dimarts, 30 d’abril del 2019

Recull d'imatges del Treball de Síntesi a Empúries

L'alumnat de 1r d'ESO, acompanyat per la Vetaina, va anar a Empúries a fer el Treball de Síntesi. Aquí hi trobareu un bon recull de les activitats dutes a terme. En primer lloc l'estudi i anàlisi de la costa, els penyasegats i les dunes, així com de la vegetació típica d'aquest entorn.
Al jaciment arqueològic d'Empúries van conèixer les formes de vida dels primers assentaments dels grecs i posteriorment dels romans. En aquest viatge al passat vam poder comparar els dos models de poblament, l'organització de la polis, l'entramat urbà, la distribució dels habitacles, els serveis i infraestructures... 
I finalment vam poder dur a la pràctica el treball realitzat al llarg del curs dins del Projecte Compartit amb el CdA (Camp d'aprenentatge d'Empúries). Aquest treball ha consistit en conèixer i practicar els jocs i diversions en temps dels romans, ara fa més de 2.000 anys, i dur-los a la pràctica en els mateixos llocs on, suposadament, podrien haver-se dut a terme en aquell temps, això és, al fòrum, a les tavernae, a les domus...
Per començar, com si d'un ritual de l'època es tractés, van fer una ofrena a la deesa Artemis:


La vespra del dia del seu casament, les noies gregues feien l’ofrena dels objectes familiars de la seva infantesa, en particular les seves nines, a Artemis, la deessa verge. Mentre que els nois romans, tancaven les seves joguines quan feien 17-18 anys, alhora que se separaven de la seva “bulla”.
 Tot seguit vam començar tota mena de jocs pel gran recinte del fòrum. Jocs amb nous com ara el joc del deltae:
La ratlleta:

El joc del seriae:
Les piràmides:

O la pendent: 
Els jocs de tauler com ara l'alquerc i el molí de nou també hi van ser presents davall la perxada del fòrum:

La plaça es va omplir de jocs de persecució com el de l'ephedrisme:

Els divertits jocs de la moscae (gallineta cega):
I el del pastor i l'ovella: 
I la versió del guarda de la casa:

Per acabar encara vam tenir temps de vestir-nos com autèntics romans i fer la representació de dos mites de l'època. De ben segur que ha estat una experiència significativa que recordaran i de la que hauran après.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada