diumenge, 5 de març del 2017

El joc de les tasses


Dins de l'ERASMUS BRIDGE PROJECT (Projecte "pont" del programa ERASMUS) hem iniciat el treball de presentació i pràctica de jocs tradicionals. el primer joc que us presentem és el de les tasses o olles.

Els alumnes de 1r d'ESO són els qui participaran en aquest projecte per això, en parelles o grups de tres, hauran d'anar preparant els diferents jocs. La seva feina serà documentar-se, buscar informació, traduir en alguns casos els jocs que els explicaran altres companys dels centres de Portugal, França i Itàlia, i explicar-los als seus companys tot dinamitzant-los. 
A banda de practicar els jocs aniran preparant una fitxa de cada joc tal com es mostra tot seguit:Altres noms: Les olles (català), Los cántaros (castellà)
Material: (-)
Nombre de jugadors:  12 - 24
Espai: una zona plana

DESCRIPCIÓ

  • Tots els alumnes, menys dos, es posen en parelles fent la forma de tassa, posant les mans a la cintura i creuant-se amb els de la seva parella. 
  • Totes aquestes parelles s’escampen per l’espai delimitat. 
  • Una persona la para i ha d’agafar a l’altra. 
  • El perseguit es pot salvar agafant-se del braç d’un company. Aleshores la persona que queda a l’altre costat s’ha d’escapar, i es converteix amb el perseguit.

VARIACIONS:
  • Quan el perseguit s’enganxa, el que surt de l’altre costat té d’intentar agafar el que abans la parava.
  • En qualsevol moment l’àrbitre pot dir: “canvi”. El que la parava és el perseguit, i  l’inrevés.
  • Aquest joc també es pot jugar anant amb patins.
Alumnes encarregats: Anaïs Giral Serra, Ruth Martí Solé, Clara Serra Borràs
Data: 24 i 28 de febrer de 2017

Per a fer més visual el joc en alguns casos acompanyaran les fotografies i les fitxes amb petits vídeos com els que us presentem a continuació:


Per a fer més amè el joc i per a potenciar la creativitat de l'alumnat demanarem, en alguns casos, proposar variacions com la que veieu en el següent vídeo. En aquest cas l'alumne que persegueix es veu perseguit en el moment que el company entra en una tassa:


Aquest primer joc els ha agradat tant que fins i tot han tingut la idea de preparar un "mannequin challenge"!

  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada